Треви за тенис и мултиспорт

Изкуствените треви за тенис, обикновено са с височина от 10-25 мм. Те са ниски, гъсти и се посипват само с кварцов пясък. Монтират се върху асфалт или бетон. Така те се превръщат в един относително равен, твърд, с високо сцепление килим. Това води до по-добър контрол на топката (футбол) и по-добър отскок (тенис/хандбал). Повечето модели са налични в няколко цвята – зелен, червен или син. Относително по-евтини са от футболните, също така имат по-лека поддръжка. Всичко това прави тези треви често предпочитан вариант и за други видове спорт – падел, волейбол, хандбал, футбол, баскетбол и др. Заради това, често са наричани треви за мулти-спорт.

За оптимална игра на тенис е важно да е гладка и здрава основата, да се избере и правилният модел трева (по възможност по-гъст и с по-нисък косъм). За предпочитане са тези, които имат сертификат от ITF.

За игра на мини-футбол е по-добре да се използват по-високи треви и да не се пълнят до-горе с пясък.

Вариант за мулти-спорт са и ниските (до 15 мм), гъсти треви с къдрав косъм. Те предлагат много добър комфорт. Обикновено не се нуждаят от никакви посипки, но се препоръчва да се посипят поне с няколко килограма – за запазване на игровите им свойства по-дълго.

„ТиБи Флорингс“ ЕООД предлага цялата гама от треви за тенис / мулти-спорт на DOMO Sports Grass (Белгия), както и някои от тревите на Limonta Sport (Италия), и Fieldturf (Франция). Като посипки можем да предложим бял и червен кварцов пясък.

DOMO Avantage Plus 16

DOMO Smash 22

DOMO Allround 14